Τίτλος αρχείου βιογραφικού σημειώματος. Ποιος είναι ο ιδανικός;

Ο Τίτλος αρχείου βιογραφικού σημειώματος είναι το 1ο στοιχείο που γίνεται ορατό στην επιχείρηση που λαμβάνει την αίτηση σου.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να σκεφθείς διαφορετικό τίτλο από τον «Το Βιογραφικό μου» για να αποθηκεύσεις το αρχείο του βιογραφικού σου σημειώματος.

 

Έχεις σκεφθεί ποτέ πόσα βιογραφικά σημειώματα αποστέλλονται σε μία αγγελία για μία θέση εργασίας στην επιχείρηση που σε ενδιαφέρει;

Η απάντηση είναι από 1 έως και 250.

Εάν όλοι οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θέση αποθηκεύσουν το βιογραφικό τους σημείωμα με τον τίτλο «Το βιογραφικό μου» αυτομάτως ο υπεύθυνος διαχείρισης των αιτήσεων της επιχείρησης που αναζητά προσωπικό θα αντικρίζει τον ίδιο τίτλο 250 φορές!

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο ο ίδιος υπεύθυνος να επιθυμεί να ξαναδιαβάσει το βιογραφικό σου σημείωμα καθώς ταιριάζει αρκετά στα προσόντα και στα κριτήρια που η εταιρεία έχει θέσει, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να το βρει ανάμεσα σε άλλα 250 βιογραφικά με τον ίδιο τίτλο!

Ο κατάλληλος τίτλος σε ένα βιογραφικό σημείωμα είναι να δηλώνεται ο τύπος του αρχείου (βιογραφικό, CV) και το ονοματεπώνυμο σου. Επίσης είναι καλό να αποθηκεύεται το αρχείο του βιογραφικού σημειώματος στη λατινική γλώσσα καθώς είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο παγκοσμίως και οι περισσότερες εφαρμογές στηρίζονται σε αυτή.

Για παράδειγμα ο ιδανικός τίτλος θα είναι:

CV GEORGE GEORGIOU

Με τον τρόπο αυτό, γίνεται απόλυτα κατανοητό στον αναγνώστη του αρχείου πως πρόκειται για βιογραφικό σημείωμα καθώς επίσης μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί κατά αλφαβητική σειρά και στην περίπτωση όπου ο αναγνώστης επιθυμεί να ανατρέξει ξανά στο βιογραφικό σου να είναι πολύ εύκολο να το πραγματοποιήσει!

Ανάλογη περίπτωση με τον τίτλο του βιογραφικού σου σημειώματος είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση που χρησιμοποιείς καθώς είναι το 2ο  στοιχείο που αντικρίζει ο υπεύθυνος της επιχείρησης που λαμβάνει την αίτηση σου. Είναι καλό να είναι επαγγελματικό και σύντομο και να αποφεύγονται στοιχεία όπως ομάδες, αγαπημένα πρόσωπα ή άλλα στοιχεία!

Καλή σου επιτυχία!

 

www.jobmap.gr

Ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοσίευσης αγγελιών (θέσεων εργασίας).